Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Petráček rozšířil svou medailovou sbírku, z MS v Manchesteru bere bronz na padesátce

Z dalšího cenného kovu se raduje handicapovaný plavec Arnošt Petráček. Na mistrovství světa v Manchesteru totiž získal bronzovou medaili na 50 metrů znak. Dvaatřicetiletý písecký rodák obhajoval na této distanci zlato z loňského šampionátu. Je také paralympijským vítězem z Ria de Janeiro 2016 a stříbrným z Tokia.

Je nám líto, video expirovalo.
Handicapovaný plavec Petráček získal na MS bronzovou medaili

"Jsem hrozně spokojený. V nabité konkurenci, která tady je, jde o velký úspěch. Už po Riu jsem říkal, že každá medaile po roce 2016 bude velkým úspěchem," uvedl Petráček, který zaplaval čas 43,54. "Byl to krásný boj, užil jsem si to od začátku až do konce. Akorát posledních pět až deset metrů mi 'umřely' nohy," dodal český plavec.

Petráčkovi o jednu pozici unikla přímá kvalifikace na paralympiádu do Paříže, kam postoupili jeho dva přemožitelé, jimiž byli zlatý Novozélanďan Cameron Leslie (42,67) a Mexičan Ángel Camacho (43,17). Český reprezentant bude mít šanci dostat se na Hry ze světového žebříčku.

Na medaili útočil také David Kratochvíl, v závodě na 200 metrů polohový způsob byl nakonec čtvrtý 96 setin za bronzovou příčkou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články