Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Patnáctiletý Kratochvíl je mistrem světa na 400 m volným způsobem v para plavání

Handicapovaný plavec David Kratochvíl získal zlatou medaili na MS v para plavání v Manchesteru, v závodě na 400 metrů volným způsobem nenašel přemožitele v rozplavbě, ani ve finálovém klání. Bronzovou medaili vybojovala Agáta Koupilová na 200 metrů volným způsobem. Už v pátek vylovil z bazénu bronz na padesátce znak Arnošt Petráček.

Je nám líto, video expirovalo.
David Kratochvíl získal v patnácti letech titul mistra světa na 400 m volný způsob

Nevidomý plavec David Kratochvíl obsadil v Manchesteru třikrát čtvrté místo, a to v závodě na 100 metrů motýlek, 200 metrů polohovém závodě a na 100 metrů znak, kde mu medaile unikla jen o sedm setin sekundy.

Až v pátém závodě, jehož se účastnil, se dočkal cenné medaile. Patnáctiletý plavec z Tachova byl nejrychlejší už v rozplavbách a nikdo ze soupeřů jej nepokořil ani ve finálovém závodě. Nizozemec Roger Dorsman dohmátl o devět setin sekund později.

V pořadí druhou českou medaili získala už předtím Agáta Koupilová v závodě na 200 metrů volným způsobem. Třiadvacetiletá debutantka na MS ve finále potvrdila třetí nejlepší čas z rozplaveb. Po první padesátce byla pátá, v polovině závodu už otáčela jako třetí a bronzovou příčku udržela.


Zdroj
ČT sport, ČTK, paralympic.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články