Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Tokio před paralympiádou hlásí první případ koronaviru ve vesnici

Už je to tu zas, chtělo by se říci. V olympijské vesnici v Tokiu se totiž několik dní před začátkem paralympijských her objevil první případ koronaviru. Jedná se o cizince, nikoli ovšem sportovce, se vztahem k paralympijským hrám. Ty začnou 24. srpna a zpravodajství a přenosy nabídne i ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: REUTERS autor: Kim Kyung-Hoon

Celkem Japonci v souvislosti s paralympiádou evidují 74 případů covidu-19, většina z nich se týká místních obyvatel. Dalších šest pozitivních testů se objevilo v místech, kde jsou ubytované týmy při přípravných kempech.

Vesnice pro paralympioniky se otevřela v úterý. Na paralympijských hrách bude závodit kolem 4400 sportovců ze zhruba 160 zemí včetně zhruba tří desítek Čechů. Stejně jako nedávná olympiáda se i paralympiáda uskuteční bez diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Další čeští paralympici odlétli do Tokia

Koronavirus v Japonsku se nadále šíří, v posledních dnech úřady hlásí přírůstky přes 20 000 případů. Vláda prodloužila nouzový stav ve třinácti prefekturách včetně Tokia do 12. září. Je zkrácená otevírací doba barů a restaurací, které nesmějí prodávat alkohol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články