Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Suchánek první zápas na paralympiádě prohrál, ale následná výhra mu zajistila osmifinále

Bronzový stolní tenista z minulé paralympiády v Riu de Janeiro ukázal, že má pevné nervy a v Tokiu už je v osmifinále. Jiří Suchánek v kategorii TT2 sice v prvním duelu prohrál s Fabienem Lamiaurltem z Francie, který vede světový žebříček, 1:3 na sety, ale potom porazil hladce 3:0 Tomasze Jakimczuka z Polska. O účast ve čtvrtfinále se devětatřicetiletý český vozíčkář utká v pátek se Slovákem Jánem Riapošem, šampionem z Londýna 2012. Turnaj už naopak skončil pro další české stolní tenisty Filipa Nacházela a Petra Svatoše.

Suchánek se v úvodním utkání snažil o agresivní hru, ovšem kazil a Francouz Lamiroux, který je světovou jedničkou, toho využil k vedení 2:0. Český reprezentant poté vyhrál jednu sadu, ale francouzský soupeř si v závěru zápas pohlídal a zvítězil 3:1 na sety.

"Jediné východisko bylo hrát agresivně. První dva sety se mi to nedařilo, třetí jsem vyhrál, ale pak zase trochu změnil hru, na což jsem nedokázal reagovat," hodnotil Suchánek.

Turnaj skončil pro Filipa Nacházela, který po středeční výhře 3:1 nad světovou pětkou Kim Čung-kilem z Koreje tentokrát neuhrál ani set proti Polákovi Krzysztofu Žylkovi. Stejným poměrem podlehl i další český vozíčkář Petr Svatoš americkému soupeři Jensonu Emburghovi a po druhé porážce je také ze hry venku.

Shodně sedmá místa vybojovali dráhový cyklista Ivo Koblasa a plavec Tadeáš Strašík, kteří závodí v kategoriích sportovců po prodělané dětské mozkové obrně.

Osmadvacetiletý Koblasa zajel na tokijském velodromu v kategorii C2 sedmý čas v kvalifikaci stíhacího závodu na 3000 metrů s dvanáctisekundovým odstupem na boje o medaile. Jednadvacetiletý Strašík startoval přímo v osmičlenném finále prsařské stovky kategorie SB9 a za bronzem zaostal o více než pět sekund.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články