Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Paralympijský tým bude mít další dvě medaile. Peška v boccii a Suchánek se Svatošem ve stolním tenise

Dvě další medaile má v Tokiu jisté česká paralympijská výprava. Jednu získá Adam Peška, který postoupil do finále turnaje v boccii. Cenný kov vybojují v týmové soutěži také stolní tenisté Jiří Suchánek a Petr Svatoš. 

Adam Peška
zdroj: Facebook.com/paralympicsCZ

V semifinále Peška porazil Australana Daniela Michela 4:3. O zlato se utká ve středu s Řekem Grigoriosem Polychronidisem. Finálový zápas je v plánu od 8:05 českého času.

Čtyřiadvacetiletý Peška nejprve vyhrál tři zápasy v základní skupině a postoupil do play-off. Vyřazovací část zahájil vítězstvím nad Korejcem Čong Ho-wonem 7:3 a následně si poradil i s Michelem.

Suchánek, který skončil mezi jednotlivci pátý, a Svatoš porazili ve čtvrtfinále ukrajinskou dvojici Vasyl Petruniv, Olexandr Jezyk 3:0. Ve středu budou čeští vozíčkáři hrát o účast ve finále kategorie C3 s Němci Thomasem Brüchlem a Thomasem Schmidbergerem.

Již dvě medaile v Tokiu vybojoval lukostřelec David Drahonínský, který získal zlato v individuální soutěži a stříbro ve smíšených dvojicích se Šárkou Musilovou. Bronz má koulař Aleš Kisý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články