Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Nacházel zaskočil favorizovaného Korejce a při paralympijské premiéře může myslet na postup ze skupiny

Stolní tenista Filip Nacházel si hned při své premiéře pod pěti kruhy připsal nečekané vítězství. Český paralympionik dokázal zaskočit favorizovaného Korejce Kim Čung-kila a stříbrného medailistu z Her v Londýně porazil 3:1 na sety.

Nacházel dokázal pátého muže světového žebříčku zaskočit hned v úvodní sadě, kterou získal v poměru 11:8.

Druhému setu dominoval Korejec, v následujících dvou sadách si ale Nacházel dokázal vždy vybudovat mírný náskok, který pak udržel až do konce.

"Povedlo se mi držet toho, jak jsem chtěl hrát. Viděl jsem nějaká jeho videa a věděl, co na něj hrát nesmím. Vyzkoušel jsem to i v zápase a hned zjistil, že tudy cesta nevede," hodnotil zápas Nacházel.

Ve druhém utkání ve skupině vyzve Poláka Krzysztofa Zylku, předloňského bronzového medailistu z mistrovství Evropy.

"Je důležité, že se mi povedlo vyhrát 3:1. I s Polákem ale budu potřebovat získat nějaké sety, protože jedna výhra k postupu stačit nemusí. Samozřejmě bych ale rád postoupil z prvního místa," dodal Nacházel.

Další český stolní tenista v kategorii vozíčkářů Petr Svatoš na úvod bojů ve skupině neuspěl, se zlatým medailistou z týmové soutěže na minulé paralympiádě Čaj Siangem z Číny prohrál 0:3 na sety. Oba Češi odehrají své druhé zápasy ve čtvrtek.

Paralympijský debut má za sebou plavec Jonáš Kešnar, který v úplně první rozplavbě Her obsadil na 400 metrů volný způsob nepostupové sedmé místo. V Tokiu bude startovat ještě jednou příští středu v polohovém závodu na 200 m.

Ve čtvrtek se na paralympiádě vedle Nacházela se Svatošem představí další stolní tenista Jiří Suchánek, na dráze cyklista Ivo Koblasa a plavec Tadeáš Strašík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články