Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Drahonínský tentokrát zamířil na paralympiádě na zlato a má už druhou medaili

Už druhou medaili si vystřílel na paralympijských hrách v Tokiu lukostřelec David Drahonínský. Navázal tak na titul z Pekingu 2008. V Japonsku získal už druhou medaili poté, co se v úvodní soutěži smíšených dvojic radoval spolu se Šárkou Musilovou ze stříbra. Sbírka cenných kovů české výpravy v Tokiu je už kompletní, bronz v neděli přidal koulař Aleš Kisý.

David Drahonínský
zdroj: Facebook.com/paralympicsCZ

"Je to za mnou, byla to dlouhá cesta, ale zvládl jsem to. Moc vás zdravím do Čech a moje mise je over. Sorry za tu stříbrnou, ale nemůžu být nenažraný," prohlásil se svým typickým vtipem.

Mistr světa z roku 2015 Drahonínský, jenž v kvalifikaci předvedl druhý nejlepší výkon, zvládl všechny dnešní souboje v eliminaci suverénně. Ve finále si poradil i s Turkem Nihatem Turkmenogluem, který českého reprezentanta v kvalifikaci jako jediný porazil.

V předposlední sérii trefil Drahonínský sedmičku a finále se zdramatizovalo. "Byl jsem nervózní snad ještě víc než David, který je ve své bublině. Když se vystřelí šíp, který není ideální, je důležité na něj zapomenout a zopakovat tu svou rutinu. To David umí, já jsem mu věřil, že to dá," řekl trenér Jakub Ečer.

O zlatu rozhodl český lukostřelec posledním šípem. "Prostě jsem střílel, jako by každý šíp byl první. Jako bych každým šípem měl předvést to nejlepší, co ve mně je. Jsem strašně rád, že jsem to tady zvládl," dodal Drahonínský v emotivním rozhovoru pro Českou televizi. 

Devětatřicetiletý vozíčkář rozšířil svoji sbírku paralympijských medailí na šest. Vedle zlata z Pekingu a tokijského stříbra z mixu získal také dvě stříbrné medaile v individuální soutěži v Londýně a Riu de Janeiro, v Brazílii před pěti lety bral i bronz ze smíšených dvojic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články