Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Parahokejisté v boji o semifinále těsně nestačili na domácí Čínu

Ani nejlepší výkon na turnaji nestačil český parahokejistům na postup do semifinále paralympiády v Pekingu. Ačkoliv Češi dokázali ve třetí třetině smazat dvoubrankový náskok favorizované Číny, necelé dvě minuty před koncem rozhodl o výhře domácího výběru 4:3 svým druhým gólem Wang Č'-tung. O konečné páté místo si český výběr zahraje v pátek od 9:00 proti Itálii, která ve druhém čtvrtfinále prohrála s Jižní Koreou 0:4.

Do české branky se vrátil Martin Kudela, který v šesté minutě zlikvidoval trestné střílení, ale vzápětí inkasoval jako první.

Krátce poté se potřetí na turnaji trefil Michal Geier, ale domácí výběr odskočil na 3:1. Češi dokázali v závěrečné třetině díky Václavu Hečkovi a Miroslavu Novotnému vyrovnat, poslední slovo však měli Číňané.

Čechům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře a po porážce 2:5 ve skupině podlehli Číně i tentokrát. Na rozdíl od úterního zápasu s Itálii se tentokrát na ledě v dresu domácího celku neobjevila Jü ťing, jediná žena na soupiskách všech sedmi týmů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články