Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Parahokejisté odletěli do Pekingu, cílem je čtvrtfinále

Za osm dní opět vzplane symbolický oheň nad Pekingem, tentokrát na oslavu třináctých zimních paralympijských her. Většina z 21 českých sportovců, parahokejistů a lyžařů, už odletěla do Číny.

Je nám líto, video expirovalo.
Skromná výprava paralympioniků odletěla do Pekingu

"Samozřejmě bychom chtěli, aby to cinklo, aby se zadařilo, ale důležité je, aby kluci odmakali dobře zápasy, aby měli dobrý pocit z odvedené hry," uvedl předseda Českého paralympijského výboru Zdeněk Sýkora.

Paralympijskou premiéru si odbude celkem sedm hráčů. Mezi nimi i Patrik Sedláček, který před třemi lety přišel o nohu a už vloni zažil atmosféru mistrovství světa. "Pro mě je to neskutečný sen, nečekal jsem, že to dotáhnu takhle daleko," svěřil se.

Češi jsou ve skupině B s Itálií, Slovenskem a Čínou. Když skončí do druhého místa, postoupí do čtvrtfinále proti týmu z elitní skupiny A.

Závěrečná příprava reprezentantům vyšla. "Hlavně jsme trénovali celkově hru pět na pět, pět na čtyři, zakládání útoků, aby to bylo do detailů vyladěné," přiblížil Sedláček.

ČT sport nabídne z paralympijských her jak přímé přenosy, tak i večerní studiový pořad s hosty a sestřihy každodenního dění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články