Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi si pochutnali na Italech, na úvod para turnaje vstřelili pět gólů

Čeští parahokejisté uštědřili výběru Itálie na úvod Her v Pekingu debakl 5:0. Stejným poměrem do turnaje vstoupili Američané, kteří porazili Kanadu. Český tým bude pokračovat v neděli proti domácí Číně.

O branky českých parahokejistů se podělilo pět různých střelců. V první třetině skórovali kapitán Kubeš a Zelinka, v druhé části zvýšili náskok Palát a Hečko. V závěru zpečetil výhru Geier. Tři asistence si připsal Wágner. Čisté konto udržel gólman Kudela.

Jako první z českých sportovců zasáhl do paralympijských soutěží lyžař Pavel Bambousek, sjezd na monoski nedokončil. Rozhodil ho karambol v poslední tréninkové jízdě, při kterém zničil lyži.

Český reprezentant ještě po druhém mezičase sjezdu lyžařů na monoski sahal po umístění v top desítce. Jenže na rozbité trati nezvládl jednu z kritických pasáží, poskočila mu lyže a závod nedokončil. Vítězem se stal s časem jedna šestnáct sedmdesát tři Novozélanďan Corey Peters.

"Možná i kvůli tomu incidentu, kdy jsem se trochu vykoulel, moje sebevědomí před startem trochu utrpělo. Nakonec jsem ale se svojí jízdou docela spokojený, jelo se mi dobře. Velká škoda, že to nebylo až do cíle, ale takový je někdy sport," uvedl Bambousek. V neděli ho čeká super-G.

První den soutěží vyšel nejlépe reprezentantům Ukrajiny, která čelí ruské invazi. Sportovci ve žluto-modrých barvách získali sedm medailí včetně tří zlatých a vedou žebříček zemí. Reprezentanti Ruska a Běloruska, které agresi podporuje, byli z účasti na Hrách těsně před jejich začátkem vyloučeni.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články