Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O zlato ve sledge hokeji si zahraje Kanada s USA, o postup se bojovalo i v curlingu

V rámci šestého dne paralympiády v Pchjongčchangu se odehrála semifinále ve sledge hokeji, do kterých už bohužel český tým nezasáhl. O vítězství na turnaji se nakonec utkají dva favorizované týmy - Kanada a Spojené státy. Pokračovala také soutěž curlerů, kteří hráli kvalifikaci o semifinále. 

Sledge hokejové utkání Kanada - Korea
zdroj: ČTK/AP

Úvodní semifinále sledge hokejistů proti sobě svedlo týmy Kanady a Koreje. Kanaďané na letošní paralympiádě ještě neinkasovali ani jednu branku, a tak do utkání vstupovali jako favorité. Svoji dominanci potvrdili hráči javorového listu i v utkání s domácím týmem a zvítězili 7:0. Kanaďané postoupili do finále po dvanácti letech. Z druhého semifinálového utkání podle očekávání postoupily Spojené státy, které porazily Itálii jednoznačně 10:1.

Čeští sledge hokejisté si po náročném programu, kdy ve čtyřech dnech odehráli čtyři utkání, dopřáli volný den a odpočinkový program. Společně navštívili například přilehlou pláž a další zajímavá místa.

V curlingovém centru v Kangnungu se odehrála kvalifikace do semifinálových soubojů v curlingu vozíčkářů. Nejprve proti sobě nastopupilo Norsko se Slovenskem. Norský curlingový tým byl v prvním kole úspěšnější a podařilo se mu skórovat. Pak ale začal bodovat slovenský výběr. V úvodu sedmého endu byl slovenský tým ve vedení 6:3, když se Norové začali snažit o obrat.

Týmy vstupovaly do posledního kola s nerozhodným skóre, hrálo se 6:6. Nakonec pouhých pár centimetrů rozhodlo o prohře slovenského curlingového týmu, který tak s norskými curlingovými reprezentanty prohrál 6:7.

Druhý curlingový zápas proběhl mezi týmem z Čínské lidové republiky a domácími Jihokorejci. Už od prvního endu bylo zcela zřejmé, že půjde o velmi vyrovnaný zápas plný přesných odhozů a vyrážení. Do osmého endu vstupovaly týmy za nerozhodného stavu 6:6.

Čína se snažila poslat ještě kámen do středu, ale i přes veškerou snahu o co nejpřesnější odhoz se nedostala tak blízko jako jihokorejští hráči. Poslední kámen tak hráči z Jižní Koreje ani už nedohazovali, protože bylo zcela jasné, že poslední bod bude patřit jim. Nakonec tedy Jižní Korea s Čínou vyhrála 7:6.




Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články