Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Kratochvíl čtvrtou medaili nepřidal. Na závěr skončil o pouhou setinu sekundy čtvrtý

Šest závodů v deseti dnech a tři medaile (zlato, stříbro, bronz). V posledním závodě paralympijských her v Paříži skončil plavec David Kratochvíl těsně čtvrtý. Souboj o bronz na motýlkářské stovce S11 s Japoncem Uču Tomitou prohrál o pouhou jednu setinu sekundy. Jonáš Kešnar skončil v rozplavbách 100 metrů motýlek S9 na celkovém třináctém místě.

David Kratochvíl
zdroj: Český paralympijský tým autor: Barbora Reichová

Teprve šestnáctiletý talent tak má v Paříži bilanci umístění – zlato, stříbro, bronz, čtvrté a dvě pátá místa. Předtím vyhrál čtyřstovku volný způsob, bral stříbro na znakařské stovce a doplaval třetí v polohovce na 200 metrů. Osmou medaili v posledním závodě na konto české výpravy ve Francii tak nepřidal.

"Ta setina může být všude, i reakce na startu může rozhodnout. Je to hrozně málo," řekl Kratochvíl. Poslední start si chtěl užít. "Naspeedoval jsem se. První padesátku jsem zvládl na 22 temp, to je skvělé. Ale když mi taťka řekl jedna setina, to jsem byl trošičku naštvaný. Ale aspoň mám všechna umístění od pátého po první místo. Je to splněný sen. Mám celou sbírku medailí, byl jsem čtvrtý a dvakrát pátý. Je to skvělé," dodal.

Kratochvíl z dopolední motýlkářské rozplavby kategorie S11 postoupil třetím časem a ve finále byl čtvrtý už po prvním bazénu. Na tři soupeře před sebou se dotahoval marně až do cíle. 

Kratochvíl už plánoval, kam tři pařížské cenné kovy dá. "Přemýšlel jsem, jestli je pověsím mezi mých hrozně moc medailí na stěnu, nebo dám speciálně na poličku. Asi vyhraje polička, chci je mít u sebe a chci, aby to bylo samostatně. Budou mít v pokoji svoje místečko," dodal plavec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články