Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Českou vlajku ponesou paralympionici Kisý a Luxová

Českou výpravu na slavnostním zahajovacím ceremoniálu na Champs-Elysées povedou atleti Anna Luxová a Aleš Kisý. Oba zvolení vlajkonoši na minulých hrách v Tokiu získali bronzovou medaili ve vrhu koulí a navázat na svůj úspěch chtějí i v Paříži. Přímý přenos ceremoniálu můžete ve středu sledovat živě od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sportovci Kisý a Luxová před zahájením paralympijských her

O dvojici vyvolených rozhodli v tajném hlasování sami sportovci. "Jsem na šesté paralympiádě a přiznám se, že jsem vždycky ve skrytu duše doufal, jestli bych mohl být tím, kdo vlajku ponese," řekl Kisý. "Nervózní nebudu. V Tokiu mně atmosféra hodně chyběla, o to víc si to teď chci užít," dodala Luxová.

Večerní zahajovací ceremoniál se uskuteční na Champs-Elysées a náměstí Svornosti. Bude ho sledovat 50 000 diváků. Program, který vytváří švédský režisér Alexander Ekman, bude do posledních chvil tajemstvím.

"My o něm víme jen to, že na rozdíl od olympioniků nepojedeme na lodi," usmála se Luxová. "Ale myslím, že si to oba s Aničkou moc užijeme," doplnil Kisý.

Česká výprava má 32 sportovců, nejpočetnější skupinou je osmička atletů. Paralympijské hry potrvají do 8. září, ve 22 sportech se rozdělí 549 sad medailí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články