Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Paralympijské naděje: Drahonínský chce mít kufr těžší o medaili, Datinská cílí na pátý kov

Už se vydali na cestu do Tokia. Čeští paralympionici vyrazili směr Japonsko. Lukostřelec David Drahonínský by si chtěl dovézt pátou medaili v kariéře, stejně jako atletka Eva Datinská. Reprezentanti v handbiku, aby uspěli, se zase připravovali na vlhkost a vysoké teploty.

Jedním z českých kandidátů na cenný kov je lukostřelec Drahonínský, zlatý medailista z Pekingu z roku 2008. "Věřím tomu, že jsem udělal v přípravě maximum a za čtrnáct dní budu mít doufám těžší zavazadla o medaile," prohlásil rodák z Čakovic pro Českou televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Část paralympioniků už odletěla do Tokia, někteří ještě trénují doma

Lehké obavy z podmínek paralympiády měla před odletem Datinská. Atletka, která bude reprezentovat ve vrhu koulí a diskem, má před sebou šesté Hry, v její sbírce jsou pak čtyři bronzové medaile. "Mám z toho smíšené pocity, protože covid nám to hodně ztěžuje. Ale chtěla bych se umístit na co nejlepším místě," uvedla.

Na vlhkost a zároveň vysoké teploty se v teplotní komoře připravovali reprezentanti v handbiku. "Do teplotní komory jsme začali chodit už tento týden. Mám za sebou třetí trénink a ten první byl docela šok," přiznala Kateřina Antošová. "Půjdu do toho odpočatý a vrchol formy by měl být v Tokiu," dodal Tomáš Mošnička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články