Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Soči pojede 18 českých paralympioniků, sledge hokej odvysílá živě ČT

Praha - Čtrnáctičlenný sledgehokejový tým, tři sjezdaři a jeden snowboardista budou tvořit výpravu českých reprezentantů na paralympijských hrách v Soči. Nominaci musí ještě v pátek schválit výkonné grémium Českého paralympijského výboru. Paralympijské soutěže se v Soči uskuteční od 7. do 16. března 2014.

Čeští sledgehokejisté ve Vancouveru
zdroj: ČTK

Aktuálně jsou v týmu tělesně postižení sjezdaři Oldřich Jelínek a Stanislav Loska a zrakově postižený Patrik Hetmer s trasérem Miroslavem Máčalou. Novou disciplínu snowboardcross pojede spastik Tomáš Váverka.

Nominace se může měnit až do 14. února, kdy je uzávěrka přihlášek. Kvóta pro ČR však už může být navýšena pouze o divokou kartu pro zrakově postiženou Miroslavu Sedláčkovou, jinak účastnici letních paralympijských her v atletice, která svoji výkonnost v běhu na lyžích musí prokázat v lednových závodech ve Finsku.

Jediná medailistka z Vancouveru sjezdařka Anna Kulíšková, třetí ze superobřího slalomu, už přestala trénovat a reprezentace se vzdala. Sledge hokejisté si kvůli propagaci svého sportu nechali vytetovat motivy predátorů a postavili na tom reklamní kampaň s mottem: "Jsme tím, čím se stáváme na ledě".

ČT bude živě vysílat zápasy sledgehokejové reprezentace

Čeští fanoušci se navíc mohou těšit na více živých přenosů z paralympiády. "ČT odvysílá historicky největší objem vysílání z paralympiády, kromě tradičních denních souhrnů odvysíláme živě úvodní ceremoniál a poté všechna utkání sledgehokejového týmu," řekl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články