Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Paralympiáda je fajn, ale fanoušci v Plzni všechno přebili, řekl Drahonínský po domácím MS

Snový víkend v Plzni prožil nejlepší český paralukostřelec David Drahonínský. Vybojoval zlato v mixu, dva bronzy, a ještě místenku na paralympijské hry v Paříži. V rozhovoru ve studiu ČT sport s odstupem hodnotil povedené vystoupení a neskrýval dojetí z velkého úspěchu.  

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Drahonínský o domácím MS v paralukostřelbě

"Mohl jsem střílet trošku líp, ale naštěstí soupeři stříleli ještě hůř než já," začal interview pro Sportovní zprávy se svou typickou nadsázkou a úsměvem. "Spokojenost, tři placky, každý by to chtěl. Ale celý týden závodů... Bylo to náročné. Závodil jsem ve třech disciplínách. V týdnu kvalifikace a pak finále. Jste celý den na střelnici a nějaký handicap k tomu taky není úplně bonus. Jsem strašně rád, že jsem to zvládl," dodal s úlevou.

Nejcennější kov Drahonínský získal v mixu s Terezou Brandtlovou, když porazili v souboji o zlato Italy Asii Pellizzariovou a Paola Tonona 145:133. "Bomba. Vím, že mí kolegové Terezka, Karlos i Šárka jsou svázaní, že mi to nechtějí pokazit. Ale vždycky říkám, že jsme tým. Taky umím dát čtyřku. Zabrali jsme, lvíček v srdci, trikolóra," prohlásil Drahonínský.

Bronzovou medaili si vystřílel ve dvojici s Karlem Davídkem také proti Italům. Italy Tonona a Mauricia Pannelu zdolali 139:133 a zopakovali bronzovou příčku z minulého světového šampionátu v Dubaji. "Karel zabral v tu správnou chvilku a je to krásnější, když je to tým," řekl jednačtyřicetiletý paralympionik.  

"Já mám nějak zařízené podmínky, můžu se připravovat. Karel je borec. Chodí do práce. Chtěl bych poprosit diváky, jestli se mezi nimi najde nějaký sponzor, že bychom pro Káju vybrali peníze na nový vozíček a motorku, aby měl život jednodušší, mohl se líp připravovat a příště byl třeba také na paralympiádě," dojalo Drahonínského.

Bronz posledním šípem

V individuálním závodě pak Drahonínský vystřílel druhý bronz, o kterém rozhodl posledním šípem. Číňan Čang Tchien-sin, který ovládl kvalifikaci nástřelem 679 bodů, zaostal jen o bod za světovým rekordem českého lukostřelce. Drahonínský musel v dramatickém duelu dotahovat ztrátu, ale nakonec zvítězil 133:132.

"Pracoval jsem si šíp po šípu a vyšlo to. Atmosféra byla skvělá. Slyšel jsem fanoušky a hnalo nás to dopředu. Jsem strašně rád, že jsem to zvládl až do toho posledního šípu. Prostě stačí trefovat ty desítky, a to jsem dal jen dvě," těšilo rodáka z Kaplic. Čtvrtou medaili, bronzovou, ještě přidala Brandtlová se Šárkou Pultar Musilovou.

Jak bonus se povedlo medailistovi ze čtyř po sobě jdoucích paralympiád od Pekingu 2008 po Tokio 2021 zajistit v mixu s Brandtlovou místo po Hry v Paříži. "Vyhrát na paralympiádě je fajn, ale tam vám nepřijede fandit deset sousedů z paneláku. Fanoušci všechno přebili. Celý tým bude vzpomínat na mistrovství světa s úsměvem na rtech," uvedl majitel dvou zlatých, tří stříbrných a bronzové medaile z paralympiád.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články