Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Para sportovní kluby mají finanční problémy, dotace od NSA ještě nedostaly. V žádostech byly chyby, oponuje agentura

Para sport je v ohrožení. Kluby a tělovýchovné jednoty nemají peníze a hrozí jim výrazné omezení nebo dokonce přerušení činnosti. Podle Národní sportovní agentury (NSA) za to může personální poddimenzovanost úřadu a především nepřipravenost spolků, které chybují v žádostech.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Financování para sportu

I když výzva byla vypsána už na konci loňského roku, poslední klub ji podle Neussera podal správně až v letos v červenci. Do té doby nebylo možné výzvu uzavřít.

"V současnosti se rozesílají rozhodnutí a vyplácejí první finanční prostředky. Reprezentace, které se týká další výzva, se bude vyhodnocovat v následujících týdnech," říká místopředsedkyně NSA Markéta Kabourková.

Para sport si stěžuje na výrazně těžší administrativu a chce rejstřík opravit tak, aby se vyřizování dotací zrychlilo.

"V tuto chvíli mají podle mých informací peníze na účtu pouze atleti z Pardubic," oponuje předseda Českého paralympijského výboru Zbyněk Sýkora. Podle něj měly být dotační programy vyřízené už během první poloviny roku.

NSA letos rozdělí mezi 111 para klubů celkem 52 milionů korun. Agentura v současnosti zaměstnává 40 lidí, podle Kabourkové by jich ale na rychlé odbavení žádostí potřebovala alespoň 70.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články