Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O mistrovství Evropy přišli, ale nezahálí. Parahokejisté trénují on-line

Hokejisté na led stále nemohou, a to stejné platí také o parahokejistech. Díky novému vybavení a snaze hlavního trenéra národního týmu mohou ovšem reprezentanti naplno trénovat ve svých domovech.

Je nám líto, video expirovalo.
Parahokejisté trénují on-line za pomocí běžkařských trenažérů

"Touto dobou jsme měli být na mistrovství Evropy, tak to teď suplujeme on-line tréninkem," vysvětlil manažer Českého parahokeje Jiří Šindler.

Ostravští organizátoři úspěšného mistrovství světa v parahokeji zajistili reprezentantům běžkařské trenažery, které umožní simulovat zápasové zatížení.

"Pomyslně se hodí buly, v momentě, kdy jdou do akce, tak musí na pět vteřin jít naplno," popsal jednoduchý princip reprezentační trenér Jiří Bříza.

Hlavní kouč teď absolvuje v Ostravě celý trénink se svými svěřenci. "Děláme puck handling čili dribling s míčem nebo s kotoučem na kluzké podložce," uvedl Bříza.

A v pražských Kunraticích se do on-line tréninku zapojil také Zdeněk Krupička. "Pro nás je ten stroj úplně skvělý, protože potřebujeme přesně tenhle pohyb, který nejvíc využíváme při pohybu na ledě na sáňkách. Biceps, triceps, předloktí a ramena, to namáháme nejvíc," řekl český reprezentant.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články