Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Evropská liga mužů 2024/2025

Nejlepší sportovkyní Victorie je Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková se za letošní rok stala nejlepší sportovkyní Victorie VSC, resortního centra ministerstva školství. Olympijská vítězka ve smíšené čtyřhře předčila plavkyni Barboru Seemanovou a vodní slalomářku Gabrielu Satkovou. Výsledky ankety byly slavnostně vyhlášeny v Praze. Siniaková výhrou napodobila svého pařížského parťáka Tomáše Macháče, který nedávno získal ocenění pro nejlepšího sportovce Olympu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mezi vítězi ankety o nejlepší sportovce Victorie byli Siniaková, Kratochvíl či šermíři

Vedle triumfu v mixu na olympijských hrách v Paříži získala Siniaková ještě dva grandslamové tituly v ženské čtyřhře, vyhrála Roland Garros a Wimbledon. Znovu je deblovou světovou jedničkou a ve dvouhře se koncem června vyšplhala na životní 27. místo. Ceremoniálu se nemohla zúčastnit, protože hraje na turnaji v čínském Kuang-čou. "I tak bych chtěla všem moc poděkovat za ocenění, nesmírně si ho vážím," vzkázala na dálku.

Na druhé místo odborná porota zařadila plavkyni Seemanovu, která na olympijských hrách skončila šestá v závodě na 200 metrů volný způsob a v Bělehradě získala dva evropské tituly. Třetí příčku obsadila v anketě kanoistka Satková, které k tomu pomohlo stříbro na ME a sedmá příčka na OH.

V hodnocení kolektivních sportů zvítězili kordisté Jiří Beran, Jakub Jurka, Martin Rubeš a Michal Čupr, kteří přivezli z olympijských her v Paříži bronzovou medaili. Trenérem roku byl vyhlášen jejich kouč Oldřich Kubišta.

Talentem roku je devatenáctiletá atletka Lurdes Gloria Manuel. Získala juniorský světový titul v běhu na 400 metrů a prosadila se v této disciplíně i mezi dospělými. Na mistrovství Evropy doběhla čtvrtá, na olympijských hrách postoupila do semifinále. "Chtěla bych všem moc poděkovat za podporu. Byl to pro mě docela náročný rok a bez blízkých a bez těch, kdo mě podporovali, bych to asi nezvládla," svěřila se.

Mezi parasportovci neměl konkurenci nevidomý plavec David Kratochvíl, který na Hrách v Paříži získal zlato, stříbro i bronz. Ocenění může oslavit společně se středečními 17. narozeninami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články