Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

KP Brno nebo Handicap. Finále Českého poháru bude brněnské

Brno - Brněnské derby rozhodne o vítězi Českého poháru. Poté, co Handicap v semifinále vyřadil Trutnov (86:59) a KP Brno si poradilo se Slavií (101:77), je zřejmé, že radost ze zisku titulu budou slavit právě v Brně.

Hráčky BK Handicap Brno
zdroj: Facebook autor: BK Handicap Brno

Duel mezi Královým Polem a Slavií byl vyrovnaný jen do páté minuty. Pak výborně střílející Brňanky začaly navyšovat náskok, který narostl před koncem až na 26 bodů. A to i díky tomu, že proměnily 11 z 24 střel za tři body a celkově měly úspěšnost zakončení 55 procent. K výhře přispěla zejména silnější lavička, která tu slávistickou přehrála 42:17.

"Dobře jsme se na ně připravili, holky předvedly skvělý výkon a zaslouženě jsme vyhráli," řekl trenér Marián Svoboda. "Brněnské finále v Brně je výborné. Bude jistě skvělá atmosféra, holky se musí co nejlépe připravit a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

To domácí Handicap rozehrál semifinále mnohem pomaleji a první čtvrtinu prohrál s Trutnovem 12:21. Pak ale tým trenéra Viktora Pruši a jeho asistenta Jana Bobrovského, jenž usiluje už o šestnáctý zisk poháru, zabral a předvedl velký obrat. Druhý poločas vyhrál Handicap o 30 bodů a nedal Trutnovu šanci na první postup do finále od sezony 2003/04.

"Vedli jsme, ale pak přišel problém, že během jedné minuty házeli domácí deset trestných hodů, zatímco jejich obraně se přestaly pískat fauly. Soupeř se dotáhl, zlomil tu nervozitu a mně zůstaly na pivota dvě mladé hráčky, se kterými si Palušná poradila. Aby ne, když má plat větší než celý náš tým dohromady," řekl trenér Trutnova Petr Kapitulčin.

"Byli jsme v úvodu hodně nervózní. Pak jsme trochu změnili obranu, soupeř s tím měl problém a nám vyšla i souhra dlouhých na jejich zónovou obranu," uvedl kouč Handicapu Pruša. "Pro finále je favorit jasný podle toho, co Královo Pole předvádí v lize i tady v semifinále. Uvidíme, kolik nám zůstalo sil, ale nemáme co ztratit a doma se o to budeme chtít porvat," dodal.

KP Brno - Slavia Praha 101:77 (29:20, 53:41, 77:57)

Nejvíce bodů: Maddenová 22, Solopovová a Sládková po 18, Moussaová 14 - Krystal Vaughnová 24, Pudláková 20, Jakšičová 15.

Handicap Brno - Trutnov 86:59 (12:21, 34:37, 62:51)

Nejvíce bodů: Palušná 22, Hausknechtová 19, Švrdlíková 15, Křivánková 11 - Vacková 15, Prokešová 11, Hindráková 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články