Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kolem Česka za 111 hodin –⁠ Handy Cyklo Maraton pojedenácté

Za sto jedenáct hodin projet na vlastní pohon celou republiku. To mají za cíl čtyř až osmičlenné štafety v už jedenáctém ročníku Handy Cyklo Maratonu. Cílem náročné cesty je navštívit rodiště slavných českých osobností a zvýšit zájem o cyklistiku handicapovaných.

Je nám líto, video expirovalo.
Handy Cyklo Maraton se jede pojedenácté

Trasa, na níž mají soutěžící 111 hodin, aby v tom byl pořádek, měří 2222 kilometrů. V sedmnácti týmech se na ni z Prahy vydalo celkem 132 účastníků.

Letošní trasa zavede startující do rodných měst slavných českých sportovců, vědců nebo spisovatelů. V každém z týmů musí být minimálně jeden handicapovaný cyklista.

Na trase jsou připravené úseky, na nichž se může přidat každý, kdo bude mít zájem akci podpořit. Více informací najdete na www.cestazasnem/maraton.html.

"Cílem Handy Cyklo maratonu není boj o vítězství. Jde hlavně o týmovou atmosféru, podporu charity a rozvoj cyklistiky handicapovaných," řekl Heřman Volf, organizátor akce.

"Startující se zastaví i na Severu a Východě republiky –⁠ jeden z odpočinkových kempů je například v rodišti skokana Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm," říká jeden z účastníků Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz.

Cíl je 29. července opět v Praze na ostrově Štvanice, kde bude od dvanácti do šesti odpoledne program.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články