Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Hlavně ať jsme zdraví, přeje si Staněk. S Kisým zkusili společný trénink a vyhlíží Paříž

Sport je jen jeden. Toto heslo paralympijské reprezentace naplnili i dva špičkoví vrhači. Tomáš Staněk se připojil k tréninku bronzového koulaře z paralympiády Aleše Kisého. Společně vyzkoušeli několik vrhů a Staněk i takzvanou kozu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Koulaři Staněk a Kisý si společně zatrénovali

Jejich společné úsilí sledoval i předseda Mezinárodního paralympijského výboru Andrew Parsons. "Na jednu stranu je to stejný sport, ale vlastně úplně jiný. Je výborné, když se dva špičkoví sportovci podporují, to je superpozitivní zpráva," řekl.

Při tréninku si Tomáš Staněk vyzkoušel vrhat i z takzvané kozy určené handicapovaným sportovcům. "Je to sakra jiný, když se od pasu nemůžete hejbat. Tady si musím de facto zlomit záda a pak jít dopředu," uvedl šestinásobný medailista z atletických šampionátů.

"Tomáš je multitalent, lítá mu to jako blázen. Doufám, že mu letos vyjde olympiáda," hodnotil Staňkovo snažení mistr světa ve vrhu koulí 2019 Kisý.

Olympijské hry budou pro Tomáše Staňka vrcholem sezony, ve které už skončil pátý mezi evropskou elitou v Římě. Aleš Kisý se zase v závěru léta chystá na paralympiádu, kde bude chtít navázat na bronz z Tokia. "Hlavně ať jsme zdraví, ať se nám to povede a baví nás to. Myslím si, že je to na sportu nejdůležitější," dodal Staněk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články