Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Handicapovaní atleti přivezli z MS šest medailí

Praha - Z právě uplynulého pátého mistrovství světa v novozélandském Christchurchu přivezli čeští handicapovaní atleti šest cenných kovů. Dnes odpoledne dosedlo letadlo s úspěšnými reprezentanty na pražském letišti. O medaile se postaralo šest různých sportovců ze tří různých svazů. Spasticky handicapovaní atleti brali dva cenné kovy, tělesně handicapovaní tři a zrakově handicapovaná Miroslava Sedláčková se stala mistryní světa v posledním českém startu na šampionátu.

Při závodě nic nevidí, přesto vítězí. Jedinou zlatou medaili na MS vybojovala Miroslava Sedláčková v běhu na 800 metrů kategorie T11 i díky spolupráci se svým trasérem Michalem Svobodou. "Stoprocentně spoléhám na Michala, protože mi nic v tu chvíli nezbývá. Důvěra se získává při tréninku. Z mé strany je bohužel odezva jen v tom, že se snažím reagovat na jeho povely - pohybu, rozhodně ne slovní," uvedla Sedláčková.

Do 28 soutěží zasáhlo celkem 15 českých reprezentantů. Dnes se dočkali bouřlivého přivítání na ruzyňském letišti. Vicemistry světa se stali František Serbus v disku a Radim Běleš v hodu kuželkou. Úspěšní byli Češi ve vrhu koulí, bronz v kategorii F52/53 vybojoval Aleš Kisý a mezi ženami F54/55/56 Eva Kacanu. Medailovou sbírku doplnil oštěpař Petr Vrátil.

Činili se i atleti z jiných zemí. Hodnoty světových rekordů v jednotlivých disciplínách a kategoriích se měnily celkem šestapadesátkrát. Medailové pořadí ovládli Číňané s 58 cennými kovy. Česká výprava skončila na 35. místě.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články