Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Handicapovaná plavkyně Třebínová získala na MS v Glasgow stříbro

Glasgow - Více než 600 plavců ze 68 zemí se účastní mistrovství světa handicapovaných ve skotském Glasgow. Hned první den se dočkala medaile i česká výprava a postarala se o ní už tradičně Běla Třebínová. Trojnásobná paralympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa se vrátila do bazénu a na trati 50 metrů znak vybojovala stříbro.

Běla Třebínová
zdroj: AP autor: Greg Baker

Třebínová ukončila kariéru už před olympijskými hrami v Londýně, do bazénu se ale rozhodla vrátit a na šampionát přijela ve skvělé formě. Na padesátimetrové znakařské trati předvedla v rozplavbách vůbec nejlepší výkon ze všech jedenácti závodnic a ve finále tak plavala ve výhodné čtvrté dráze.

Dvojnásobná nejlepší handicapovaná sportovkyně Česka si v ní doplavala pro stříbrnou medaili, když nestačila pouze na Španělku Teresu Peralesovou, za kterou zaostala časem 46,23 o necelé dvě vteřiny.

I v dalších disciplínách byly k vidění parádní výkony a lámaly se i světové rekordy. Na trati padesát metrů volným způsobem vyhrál v novém světovém maximu 23,20 jednadvacetiletý běloruský plavec Ihar Boki, který tak vylepšil svůj vlastní nejlepší zápis z roku 2014 o jednu setinu. Na stometrové znakařské trati zase dominovala Ellie Colová. Třiadvacetiletá Australanka zvítězila v novém světovém rekordu 1:08,67.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články