Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Drahonínský postoupil na MS z kvalifikace v dobré náladě, v mixu Češi míří do finále

Paralukostřelec David Drahonínský prožil na mistrovství světa v Plzni úspěšný den. V mixu postoupil s Terezou Brandtlovou do nedělního finále, v kategorii jednotlivců odolal jeho světový rekord.

Je nám líto, video expirovalo.
Český mix na MS v paralukostřelbě vybojoval místo ve finále i v Paříži

Ještě před poslední sérií atakoval Číňan Čang Tchien-sin čtyři roky platný světový rekord Drahonínského. Nakonec za ním vítěz kvalifikace kategorie W1 zaostal o jediný bod. Česká jednička postoupila do eliminace se skóre 665 ze třetí příčky.

"Tak ten světový rekord, vždycky je šance, že ho někdo překoná. Přeju to každému soupeři, ať se připraví tak dobře, aby tady nebo na nějakých dalších závodech ten rekord překonal. Ale popravdě, myslím si, že je to na naši kategorii docela hodně vysoké číslo," řekl Drahonínský.

Drahonínský nebyl spokojen jen se svou poslední sadou, jinak sršel sebevědomím a nadhledem. "Myslím, že na to, jaké jsem si vytvořil podmínky, abych se mohl připravovat, tak super." řekla česká jednička.

"Dneska to byl jen trénink, který někdo spočítal. Nešlo vůbec o nic, maximálně někdo přepíše rekord Davida Drahonínského z Čakovic, který trénuje v garáži. Teď začíná to pravé pekýlko," dodal.

Úspěšné byly i dvě české reprezentantky. Tereza Brandtlová byla třetí v osobním rekordu 625 bodů a postoupila do čtvrtfinále, stejně jako Šárka Pultar Musilová. 

I se čtyřkou postup do finále

Drama se odehrálo v poslední sérii semifinále mixu. Tereza Brandtlová trefila jedním pokusem pouze čtyřku, i s Drahonínským ale korejskou dvojici Kim Ok-gum, Pak Hong-čo porazila 134:130. Kromě nedělního finále proti italské dvojici Asia Pellizzariová a Paolo Tonon, které se uskuteční v Plzni na náměstí Republiky, si Češi zajistili i účastnické místo na paralympijských hrách.

"Myslím, že to byl cíl a ten se povedl," zhodnotila lakonicky česká reprezentantka. Díky postupu do finále Češi vylepší své umístění z minulého světového šampionátu v Dubaji, kde získali bronz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články