Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Drahonínský po zlatu s Musilovou završil stříbrem kompletní sadu medailí na ME

Českým reprezentantům vyšly finálové rozstřely na domácím mistrovství Evropy v paralukostřelbě v Plzni a zkompletovali sbírku medailí. Šárka Musilová a David Drahonínský si pověsili na krk zlaté medaile v mixech kategorie kladkového luku W1. Drahonínský pak získal stříbro v soutěži jednotlivců. O bronz se postaralo trio, v němž byly společně s Musilovou Tereza Brandtlová a Lenka Kuncová.

Čeští paralukostřelci na ME v Plzni
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Duo Drahonínský a Musilová jen potvrdilo svou úspěšnou spolupráci z letních paralympijských her v Riu de Janeiro, kde získali před dvěma lety bronzové medaile. Ve finále udrželi nervy na uzdě a porazili britskou dvojici Victoria Rumaryová - John Cavanagh 147:135.

Český pár byl už po první sadě o čtyři body napřed a postupně vedení navyšoval. "David mě pořád podporoval a říkal, co mám dělat. S ním se vždy suprově střílí," pochvalovala si Musilová.

První zlato pro českou reprezentaci na šampionátu získala s Drahonínským na náměstí v Plzni, která je dějištěm historicky druhého evropského šampionátu na území České republiky. V předchozích dnech paralukostřelci závodili na střelnici. Se změnou prostředí se však české duo vypořádalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Drahonínský přidal na ME v paralukostřelbě druhou medaili, vybojoval stříbro

"Trochu tady fouká a máme luky slabší, tak se to může trochu projevit. Šárka to ale zvládla excelentně. Já dělal jen to, co ode mě všichni očekávali – střílel jsem desítky," vtipkoval Drahonínský po finále. "Atmosféra tady byla úžasná, lidé nám fandili, bylo to skvělé. Jsem ráda, že jsme konečně Brity porazili. Je to úžasný pocit, navíc jsme vyhráli na domácí půdě," těšilo Musilovou.

Měla ještě jeden důvod k radosti. S Brandtlovou a Kuncovou ještě získala i bronz v open divizi kladkový luk ženy. Martin Chaloupský, Václav Košťál a Milan Šmondek naopak prohráli v souboji o bronz mužských týmů v kategorii reflexní luk s Italy.

Drahonínský si vystřílel ke zlatu z mixu i stříbro z jednotlivců

V sobotu obhájce evropského titulu Drahonínského v souboji o zlato předčil v poměru 137:127 turecký soupeř Bahattin Hekimoglu, český vozíčkář i tak rozšířil bohatou sbírku, ve které má i paralympijský titul z Pekingu 2008 a stříbra z posledních dvou Her.

"Svůj sen jsem si splnil už včera, když jsem se Šárkou Musilovou vyhrál titul mistra Evropy v mix týmech, který jsem ještě neměl, a poslechl jsem si hymnu. Teď jsem chtěl taky bojovat a vyhrát, ale nějak to úplně nešlo," uvedl Drahonínský.

Zdroj
pararchery-euro2018.eu, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články