Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Datinská a Kisý přidali další medaile pro ČR na ME handicapovaných atletů

První série ve dvou soutěžích v hodu diskem přinesly české výpravě na evropském šampionátu handicapovaných atletů v Berlíně dvě medaile. Nejprve získala bronz vozíčkářka Kateřina Nováková v kategorii F55, poté na ni navázala Eva Datinská v kategorii chodících, která vybojovala dokonce stříbro. Třetí cenný kov v podobě dalšího stříbra přidal vozíčkář Aleš Kisý v koulařském sektoru mezi sportovci v kategorii F53/F54.

Je nám líto, video expirovalo.
Datinská vybojovala pro ČR druhou medaili na ME, v disku získala stříbro

Hned prvním pokusem si Eva Datinská řekla o stříbrnou medaili. Disk poslala do vzdálenosti 27,29 metrů a usadila se na druhé příčce. Tu uhájila a Česká republika tak získala druhou medaili na evropském šampionátu. Zvítězila Noel Lenehenová z Irska v novém světovém rekordu 32,95.

"Pocit je to hezký, protože jak už jsem jednou říkala, tak se učím celou otočku, takže jsem nevěděla, jak to dopadne. První pokus jsem si hodila jako zajišťovací, vyšlo to, hodila jsem přes 27 metrů, což mě uklidnilo. Nebyla jsem vůbec nervózní. V dalších pokusech jsem to trošku pokazila, protože jsem už moc chtěla hodit víc. Hlavní je to, že to vyšlo," uvedla spokojená Datinská.

Navázala tak na Kateřinu Novákovou. V hodu diskem vybojovala dvacetiletá vozíčkářka bronz v kategorii F55 výkonem 16,13 metru z první série.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články