Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Czech Challenge Tour 2024

Další slovenská medaile. Svrček mezi třiadvacítkáři nestačil jen na Němce Behrense

Slovenská výprava slaví třetí cenný kov na letošním MS. Po dvou medailích juniorky Viktórie Chladoňové uspěl mezi třiadvacítkáři také Martin Svrček. Jednadvacetiletý cyklista skončil stříbrný a o jednu příčku vylepšil svůj výkon z minulého MS. Svrček nestačil jen na Niklase Behrense z Německa. Čtveřice Matyáš Kopecký, Pavel Novák, Tomáš Přidal a Daniel Vysočan do boje o čelní příčky nezasáhla. Českou výpravu ovšem může těšit výsledek paracyklistky Pavlíny Vejvodové, která skončila stříbrná v silničním závodě kategorie T1.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr závodu třiadvacítkářů na MS v Curychu

Další deštivý závod na letošním šampionátu přinesnl celou řadu útoků a úniků, o zlatu se ale rozhodovalo až ve sprintu dvou závodníků. Martin Svrček, který slavil bronz na minulém MS ve skotském Glasgow, se postavil proti Němci Niklasi Behrensovi – stříbrném z nedávného mistrovství Evropy.

Spurt byl nakonec jasnou záležitostí a silovější rodák z Brém, který závodí za akademii týmu Lidl-Trek, se přesvědčivě stal novým světovým šampionem. Svrček končí stříbrný, bronz získal Alec Segaert z Belgie.

Medaili ale slaví i Česko. Paracyklistka Pavlína Vejvodová vybojovala stříbro v závodě s hromadným startem a zopakovala výsledek z časovky. Stejně jako v úterý byla nad síly české paralympioničky nizozemská soupeřka Marieke van Soestová. Závod tricyklistek na 31,8 km vyhrála před českou reprezentantkou s téměř dvanáctiminutovým náskokem.

Na startu kategorie T1 bylo šest závodnic, třetí opět skončila Novozélanďanka Eltje Malzbenderová. Pětatřicetiletá Vejvodová v Curychu obhajovala v obou disciplínách zlaté medaile z loňského šampionátu v Glasgow.

Jediná sekunda chyběla k medaili Jindřichu Mašínovi v kategorii T2. Vítězný Američan Dennis Connors projel cílem stejně dlouhého závodu tricyklistů jen o čtyři sekundy dříve. Mašín na čtvrtém místě v dvanáctičlenném poli vylepšil loňskou sedmou pozici.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články