Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Čeští učastníci speciálních Her vybojovali v Berlíně šestadvacet medailí

Úspěšní čeští účastníci speciální olympiády v Berlíně se vrátili domů. Z německé metropole si sportovci s mentálním postižením z dvaaosmdesátičlenné výpravy přivezli hned šestadvacet medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Český návrat z úspěšné speciální olympiády

Světové letní hry Speciálních olympiád mentálně postižených v Berlíně byly vůbec největší sportovní akcí roku. Zúčastnilo se jich sedm tisíc sportovců ze sto devadesáti zemí včetně Česka.

"Jsme legální součástí olympijského hnutí, máme podepsanou smlouvu. Pořád bojujeme trošičku o výsluní, protože naši sportovci se nemůžou sami prezentovat, potřebují někoho," říká národní ředitelka Rady spolku speciální olympiády v Česku Dagmar Dědková.

Je to trochu komplikovanější než třeba v parasportu, ale my se pořád snažíme, nevzdáváme to, a pořád jedeme dál. Nabízíme další nové sporty," tvrdí Dědková.

A snaha se vyplácí. Čeští sportovci získali na Hrách dvacet šest medailí, hned dvě z osmi zlatých má cyklistka Zuzana Filoušová. "V městě byli fakt skvělí lidé. Hlavně moc děkuju paní trenérce a hlavně rodičům," je ráda vítězka časovky na 2 a 5 km. "Stálo to za to a všichni si odvážíme srdce plné štěstí, přátelství a krásy," doplňuje Dědková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články