Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čeští atleti v Londýně obhajují tři bronzy z MS handicapovaných

Londýn – Na mistrovství světa handicapovaných atletů, které začne v pátek v Londýně, bude startovat 22 českých reprezentantů. Předloni v Dauhá získali tři bronzové medaile. Na šampionátu je budou obhajovat Aleš Kisý ve vrhu koulí a Petr Vrátil v hodu oštěpem.

Maria Pomazanová
zdroj: Getty Images

V týmu je i Eva Berná Datinská, která před pěti lety na Olympijském stadionu v Londýně vybojovala bronzovou paralympijskou medaili v soutěži koulařek. Na "místo činu" se však vrací rozladěná, protože tentokrát nebude moct v této disciplíně bojovat o medaili kvůli malému počtu přihlášených.

"Na jednu stranu se těším, že budu závodit na stadionu, kde jsem v roce 2012 vybojovala bronzovou medaili ve vrhu koulí, a že zavzpomínám na paralympijské hry. Ale na druhou stranu to pro mě bude velmi zvláštní, protože na MS budu sice startovat ve stejné disciplíně, jenomže medaile se v tomto závodě udělovat nebudou," uvedla Datinská.

V soutěži koulařek kategorie F37 je přihlášena pouze s dvěma Číňankami. "Proč potom tuhle disciplínu úplně nezrušili, nebo nás nesloučili s kategorií F38, jako se to dělá v hodu diskem? Jet na MS s tím, že nastoupím do závodu, kde se neudělují medaile, je prostě hrozně divný pocit. Navíc ve vrhu koulí jsem si věřila na medaili nejvíc," dodala.

Premiéru na velké akci handicapovaných sportovců si odbude Martin Zach, Muž roku 2009, který částečně ochrnul po skoku do vody. Soutěžit bude v hodu kuželkou. "Určitě se chci poprat o medaili. Bude to těžké, ale příprava se v zásadě povedla a vím, co umím hodit. Nervozita určitě nějaká bude, ale i na to jsem se v přípravě zaměřil," uvedl Zach před šampionátem, na který si zakoupilo vstupenky zhruba čtvrt milionu diváků.

"Jsem zvědavý na atmosféru. Je až neuvěřitelné, že se prodalo tolik lístků. I když my máme závody už dopoledne, tak uvidíme, kolik bude lidí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články