Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

V Krakově uspěl v kvalifikaci tucet českých slalomářů

Hned dvanáctka českých vodních slalomářů se představí v hlavních závodech Světového poháru v Krakově. Stoprocentní byli kajakáři Vít Přindiš, Ondřej Tunka, Luboš Hilgert a Jiří Prskavec, do semifinále prošli rovněž tři kajakářky, tři kanoistky a dva singlkanoisté. Přímé přenosy víkendového programu sledujte vždy od 8:50 na programu ČT sport a na webu ctsport.cz.

Vít Přindiš
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Přindiš postoupil z třetího místa, Tunka z pátého. "Podle výsledku to vypadá, že to bylo bez problémů. Ale s prvními osmi brankami jsem se dost pral, nejelo mi to, byl jsem dost nízko. Ale věděl jsem, že když pojedu čistě, tak to může klapnout, a naštěstí jsem to v druhé půlce ještě zlepšil," uvedl Přindiš.

Do semifinále C1 postoupili Michal Jáně a Lukáš Rohan. Smůlu měl Tomáš Rak, kterému se pár metrů před cílem ukroutila hlavička na pádle. Kanoistka Tereza Fišerová, minulý týden na SP v Liptovském Mikuláši stříbrná, hladce prošla z pátého místa, doprovodily ji Jana Matulková i Kateřina Havlíčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikaci na SP v Krakově zvládlo 12 českých slalomářů

Mezi kajakářkami uspěly Antonie Galušková, její starší sestra Karolína Galušková a Barbora Valíková. Teprve sedmnáctiletá Antonie Galušková byla v kvalifikaci osmá. "Oproti mé premiéře vloni na Světovém poháru je to něco úplně jiného. Jiný kanál, jiná trať, jiní rozhodčí, čisté průjezdy," uvedla slalomářka, která v Krakově předloni získala bronz na juniorském MS. "Před dvěma roky jsem ještě byla miminko. Teď jsem vyrostla asi o dvacet centimetrů," dodala.

V sobotu pojedou semifinále a finále kajakářky, singlkanoisté a kategorie C2 mix, do níž jsou přihlášené tři české lodě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články