Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Stříbro a bronz získali na MS mladí kanoisté Urban s Kratochvílem

Českým vodním slalomářům se na MS juniorů v Ivree zadařilo. Michal Urban získal v závodě kanoistů stříbrnou medaili, další český závodník Lukáš Kratochvíl skončil třetí. V kajakářském klání v kategorii do 23 let a také mezi kanoistkami se čeští reprezentanti v Itálii neprosadili.

Osmnáctiletého Urbana připravil o nejcennější medaili jediný "šťouch". Za vítězným Australanem Markem Crosbeem, jenž stejně jako sedmnáctiletý Kratochvíl sjel celou trať čistě, zaostal o 35 setin.

"Trať byla těžší než v kvalifikaci. Popravdě mi moc nesedla, ale zkusil jsem to urvat a vyšlo to. Měl jsem tam kromě toho šťouchu ještě jedno zaváhání ve válečku, které mě trochu vyhodilo z tempa, ale druhé místo na mém prvním mistrovství je fajn," řekl v tiskové zprávě svazu Urban.

Blízko medaili byla i obhájkyně zlata Klára Kneblová, ale na jedné z posledních branek chybovala, a nakonec zaostala za bronzem o 19 setin. Tři doteky branky připravily o lepší výsledek pátou Adrianu Morenovou, Olga Samková dojela šestá. Zvítězila Slovenka Zuzana Paňková.

Kajakářka Antonie Galušková postoupila do finále s nejlepším časem, ale v jízdě o medaile ji penalizace za dotyky tyčí ve třech brankách za sebou ve spodní části trati odsunuly na deváté místo. Gabriela Satková skončila sedmá. Jakub Krejčí byl v semifinále druhý, ale ani on nejdůležitější jízdu nezvládl a po padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky uzavřel finálovou desítku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články