Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prskavec je domácím vládcem divoké vody

Vicemistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec je Divočákem 2018, tedy nejlepším českým kanoistou na divoké vodě. Pětadvacetiletý kajakář za sebou nechal v absolutním pořadí sjezdařku Martinu Satkovou, třetí skončil další vodní slalomář Vít Přindiš. Výsledky ankety byly vyhlášeny na dnešním slavnostním večeru v Olomouci, který se nesl ve znamení loučení s končící kategorií deblkanoí.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Prskavec, který letos vedle stříbra z MS získal ještě bronz na ME a vyhrál Světový pohár, potvrdil roli favorita. Ze závodníků na divoké vodě byl nejvýše hodnocený i ve svazové anketě o Kanoistu roku 2018, kde skončil druhý za rychlostním kanoistou Martinem Fuksou.

V hlasování funkcionářů, trenérů, novinářů i závodníků získal 173 bodů, což bylo o 64 více než nejlepší sjezdařka Martina Satková. Ta skončila celkově druhá díky dvěma individuálním světovým titulům, na šampionátu ve Švýcarsku zvítězila mezi kanoistkami i na kajaku.

Na slavnostní večer byla pozvána řada úspěšných českých posádek z mužské kategorie C2, která po vyřazení z olympijského programu skončila i na dalších světových soutěžích. Každý z deblkanoistů obdržel pamětní plaketu.

V anketě se nejvýše prosadili Jonáš Kašpar a Marek Šindler, kteří na rozloučenou získali v červnu evropský titul před domácím publikem v Praze. Dvojnásobný stříbrný olympijský medailista z kategorie C2 Jiří Rohan, který závodil v lodi s Miroslavem Šimkem, byl uveden do síně slávy sekce na divoké vodě. Někdejší úspěšný závodník má nyní na starosti organizaci velkých světových závodů v Praze-Troji.

Anketa Divočák 2018:

Absolutní pořadí: 1. Prskavec (slalom/K1) 173 bodů, 2. M. Satková (sjezd/K1, C1) 109, 3. Přindiš (slalom/K1) 55.

Slalom - senioři: 1. Prskavec 158, 2. Přindiš 80, 3. Kašpar, Šindler (C2) 62.

Sjezd - senioři: 1. M. Satková 183, 2. Rolenc (C1, C2) 136, 3. Rygel (C1, C2) 54.

Slalom - junioři: 1. Bárta (K1) 161.

Sjezd - junioři: 1. Dimovová (K1) 185.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články