Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Program byl náročný. Jsem rád, že to vyšlo, oddychl si spokojený Fuksa

Letos se znovu odhodlal k sedmi startům na mistrovství České republiky a útok na kompletní sbírku titulů mu opět vyšel. Rychlostní kanoista Martin Fuksa zvládl náročný program stejně jako před dvěma lety. Sedmadvacetiletý reprezentant od čtvrtka do neděle ovládl závody na 200, 500 i 1000 metrů sám i s mladším bratrem Petrem, vše poté zakončil triumfem na čtyřkanoi.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Jsem rád, že to mám za sebou, a dá se říct, že mi spadl kámen ze srdce. Není to úplně jednoduché, i když moje ambice jsou jiné než závodit v České republice. I tak je to složité. Program byl náročný, jsem rád, že to vyšlo, a dá se říct, že jsem si i oddychl," řekl Fuksa.

Čtyři starty absolvoval na závěr, ale tvrdil, že problém s tím neměl. "Bylo to dobré. Po třech dnech jsem se ráno probudil malinko unavenější, ale pak jsem se šel rozjet před dvoustovkou a jelo se mi fakt dobře. Cítil jsem se dobře a myslím si, že jsem to i přes den potvrdil," uvedl rodák z Nymburka, jenž ocenil, že mistrovství je v současnosti již čtyřdenní a ne třídenní jako v minulosti.

"Celkově to byl fajn šampionát a jsem rád, že jsem si to mohl opět zopakovat. A musím říct, že před dvěma lety jsem se cítil vyždímaně, teď jsem dobrý a klidně bych si dal ještě něco," pousmál se Fuksa, jenž další zlaté medaile přidá do sbírky u rodičů. "Na tyč je tam věším všechny, tyhle se tam určitě ještě vejdou," dodal.

Fuksa se rozhodne, zda ho čekají další závody, nebo naopak odpočinek

Dobrou náladu měl i proto, že si užil i závěrečnou jízdu na čtyřkanoi. "Na singlu ani deblu takhle rychle nejedeme a asi nikdy jsem nejel v takhle dobrém složení. Možná naposledy na svěťáku v roce 2013," přiznal Fuksa, který jel s Filipem Dvořákem, bratrem Petrem a Antonínem Hrabalem.

"Povedl se nám start a pak i celý závod. Jsem fakt spokojený," uvedl s tím, že posádka uspěla i bez velkého společného tréninku. "Byli jsme se spolu jednou projet. I když jsme všichni byli v plné přípravě, tak to byl dobrý trénink. Teď si ale myslím, že nám to šlo ještě lépe," řekl.

Až v příštích dnech se uvidí, zda byl šampionát v Račicích pro Fuksu hlavním závodem sezony. Zvažuje totiž, zda se v září představí na Světovém poháru, nebo bude odpočívat a následně se začne chystat na odložené olympijské hry v Tokiu.

"Teď si dám pár dní odpočinek a dohodneme se, kdy začneme nebo nezačneme. Jestli nás budou čekat ještě nějaké závody, nebo se na to vyprdneme a budeme se znovu připravovat na Tokio. Rozhodneme se asi za týden nebo dva, teď pár dní kanoi neuvidím," dodal Fuksa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články