Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Požáry nás zatím v tréninku neomezují, říká Prskavec, který trénuje v Austrálii

Zhruba dvacet kilometrů od požárů, které sužují Austrálii, se připravuje mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec. V Penrithu si dává pozor na smog a kouř, ale navzdory přírodní katastrofě v přípravě nemusí příliš improvizovat. Spolu s místními věří, že změna počasí přinese chladnější dny a déšť.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Martin Hladík

Bronzový kajakář z OH v Rio de Janeiru je v Austrálii od poloviny prosince. Připravuje se na slalomové trati v Penrithu, která byla vybudována pro OH 2000 v Sydney. "Při tréninku nás požáry zatím moc neomezují. Když se otočí vítr a je tady smog, tak trénink venku omezím, nahradím ho plaváním nebo posilovnou. Ale nejvíc mě to sráží psychicky," uvedl Prskavec v tiskové zprávě svazu.

Nedaleko leží pohoří Blue Mountains, kam se při dřívějších australských kempech vydával ve chvílích volna do přírody. To už téměř z 80 procent shořelo. "Krize je opravdu veliká, je to smutné," řekl Prskavec, který věří, že vyjde předpověď, podle které má začít brzy pršet, což by mohlo pomoci požáry ukončit.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec se v Austrálii těší na déšť

Nejbližší požár je pod kontrolou hasičů a vodním slalomářům nebezpečí nehrozí. Proto se také za přípravou do tepla chystají i další čeští reprezentanti. "Pořád je to v plánu, ale stále sledujeme stav znečištění ovzduší. Podle něho se budeme řídit, protože se nechceme vystavovat žádným zdravotním rizikům," uvedla mistryně Evropy Amálie Hilgertová.

Austrálie je oblíbenou destinací českých vodních slalomářů pro přípravu v teple, která má před olympijskou sezonou větší význam než jindy. Už v dubnu a květnu se totiž bude bojovat o jediné místo v každé kategorii pro olympijský závod v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články