Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Počet zlatých medailí z domácího mistrovství zaokrouhlil Fuksa na pět. Přední čtyřkajak nepřipustil senzaci

Kanoista Martin Fuksa získal na mistrovství republiky, které skončilo v Račicích, pět titulů. Vedle individuálních tratí 200, 500 a 1000 metrů se společně s mladším bratrem Petrem podílel i na triumfu v závodě deblkanoí na kilometru a čtyřkanoí na 500 metrů.

Rychlostní kanoista Martin Fuksa
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Damian Kosciesza

Kajakář Josef Dostál vyhrál individuální závod na 500 metrů, ale v posádkách na titul nedosáhl. Ve čtyřkajaku společně s Radkem Šloufem a mladíky Vilémem Kukačkou a Janem Vorlem na pětistovce těsně nestačili na posádku pro MS Daniel Havel, Lukáš Nepraš, Jakub Zavřel a Jakub Špicar. Na dvoustovce deblkajaků byli se Šloufem čtvrtí.

Čtyřkajak chce v olympijském Tokiu obhajovat bronz z Ria. Cesta na hry vede přes umístění do sedmého místa na mistrovství světa.

"Konkurence tam bude opravdu veliká. Myslím si, že o těch sedm postupových míst se tam popere 14 lodí," řekl šéftrenér české reprezentace Pavel Hottmar. "Kdybychom prohráli, tak by to vzhledem k mistrovství světa nebylo vůbec příjemné. Takže to byla povinnost vyhrát tady ten závod," uvedl Špicar.

Závod kajakářů na kilometru Dostál i další přední čeští závodníci vynechali. Vyhrál tak jednoznačně Jakub Špicar.

Je nám líto, video expirovalo.
Na MČR v rychlostní kanoistice zvítězil čtyřkajak Havel, Nepraš, Zavřel a Špicar
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články