Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nový impulz pro Přindiše? Trénuje s olympijským šampionem Prskavcem

Hledal nový impulz a snad ho našel. Letošní mistr Evropy a vítěz Světového poháru ve vodním slalomu Vít Přindiš změnil trenéra. Po osmi letech odešel od Miloslava Říhy k Jiřímu Prskavcovi staršímu, který dovedl svého syna ke zlatu na olympijských hrách. Aktuálně dva nejlepší čeští kajakáři tak trénují spolu.

Dvaatřicetiletý Přindiš vypadl na mistrovství světa překvapivě v semifinále. "Dařilo se mi, měl jsem skvělé, životní sezony, ale na druhou stranu jsem cítil, že pro další růst potřebuju změnu prostředí. Nějakou změnu tréninkového režimu, abych neustále šel do tréninku s tím, že mě to naplno baví, a ne že do něčeho zabředávám."

Vedle olympijského šampiona Jiřího Prskavce mladšího trénuje také s Ondřejem Tunkou, mistrem světa na kajaku z roku 2017. Tehdy v Pau za ním skončil Přindiš na MS druhý. "Všichni tři jsme hodně podobně věkově u sebe, myslím, že to máme docela i srovnané v hlavě, co se týče přístupu ke sportu. Náš sport je individuální, každý si v závodě jede to svoje a nemůžeme se ovlivnit," uvedl Přindiš.

Prskavce považuje za aktuálně nejlepšího kajakáře světa s jedinečným přístupem k tréninku. "Každý trénink má to nasazení na 110 procent. Hodně přemýšlí o stravě, o nějaké regeneraci, o odpočinku a tak dál," poznamenal na adresu závodníka, který obsadil jediné české místo na posledních dvou olympijských hrách.

A zřejmě i spolu budou bojovat o postup na OH 2024 v Paříži. "Neberu to tak, že změna skupiny je to, co by mi mělo tu olympiádu v Paříži přinést. Je to něco, co jsem si řekl, že chci udělat pro následující roky, aby mě každý trénink bavil, abych měl nové impulzy, abych měl pokaždé chuť na trénink jít, protože se tam budu učit něco nového," dodal Přindiš. První týden tréninku v nové skupině mu ukázal, že tento účel by změna mohla splnit.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články