Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na srpnové MS už pod novým koučem. Dostál změnil po deseti letech trenéra

Rychlostní kanoista Josef Dostál se na mistrovství světa v kanadském Halifaxu, které startuje 3. srpna, připravuje s novým trenérem. Čtyřnásobného olympijského medailistu a čtyřnásobného mistra světa nově vede Pavel Davídek, který u devětadvacetiletého kajakáře nahradil dlouholetého kouče Karla Leštinu.

zdroj: REUTERS

S ním Dostál strávil celou dosavadní seniorskou kariéru. "Po soustředění v Livignu jsem se rozhodl po deseti letech vyměnit trenéra. Pod vedením Karla se mi povedlo získat čtyři medaile z olympijských her a deset cenných kovů z mistrovství světa, takže bych mu chtěl za spolupráci poděkovat. Byly to dobře strávené roky, ale po tak dlouhé době už jsem potřeboval změnu," řekl médiím Dostál.

S Davídkem nešel do neznáma. Nový kouč byl jeho reprezentačním kolegou a také působil v jeho podpůrném týmu jako fyzioterapeut. "S Pavlem se znám už dlouho, od roku 2015 jsme dokonce spolu trénovali ve skupině a od začátku jsme si sedli i lidsky. Moc dobře mě zná, takže ví, kdy potřebuju v tréninku přidat, a kdy naopak ubrat. Pavel navíc doteď aktivně pádloval na té nejvyšší úrovni, takže má obrovské zkušenosti a velmi dobře se dokáže vcítit do pozice závodníka. V minulosti jsem s ním svou přípravu konzultoval, takže naše spolupráce byla vlastně nejpřirozenější," řekl Dostál.

Davídek se na posun ve spolupráci s trojnásobným olympionikem těší. "Je to ohromná výzva a také změna, protože doteď jsem se o Pepu staral z hlediska fyzioterapie. Absolvovali jsme společně celou předolympijskou přípravu, která vyvrcholila v Tokiu. Teď budu v jiné pozici, ale už se těším na spolupráci," řekl Davídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články