Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Na dotek olympiády. V Račicích proběhne dodatečná kvalifikace kanoistů do Tokia

Letní olympiáda se v dohledné době v České republice neuskuteční, přesto se už příští Hry částečně propojí s děním v areálu v Račicích. Tamní Labe aréna bude v květnu 2020 dějištěm dodatečné olympijské kvalifikace v rychlostní kanoistice. Závody, které budou součástí jediné evropské kvalifikace v olympijském roce, budou poslední příležitostí, jak se probojovat do Tokia.

Kanoistický kanál v Račicích
zdroj: ČT sport

"Je to velmi prestižní záležitost a ocenění naší práce, protože v Račicích dlouhodobě organizujeme kanoistické akce na velmi vysoké úrovni. Labe aréna Račice navíc nabízí velmi regulérní závodiště, ceněné v zahraničí. Věřím, že v rámci mezinárodních akcí konaných a podporovaných v roce 2020 v České republice bude závod zařazen do nejprestižnější skupiny," řekl Jan Boháč, předseda Českého svazu kanoistů.

Na OH v Tokiu může z každé země postoupit nejvýš jedna loď v každé disciplíně. Hlavním kvalifikačním závodem bude mistrovství světa 2019 v Szegedu. Češi budou v japonské metropoli obhajovat stříbro a bronz z Ria de Janeiro.

"Pro většinu evropských závodníků to bude vrcholná akce roku, protože na Hry se kvůli přísným účastnickým kvótám kvalifikuje pouze malá část z těch, kdo o to usilují," prohlásil Boháč.

Vedle řady závodů Světového poháru se v Račicích před třemi lety konal evropský a loni i světový šampionát. Příští rok se zde uskuteční mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let. "Pro organizátory v Račicích to navíc bude skvělý test před veslařským mistrovstvím světa v roce 2022, jelikož dokvalifikace ve spojení se Světovým pohárem je nejdelším kanoistickým závodem, jaký jsme kdy pořádali," dodal Boháč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články