Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Mise dokončena. Fuksa si splnil přání a na domácím šampionátu má sedm zlatých

Předsevzetí sedmi zlatých medailí splnil do posledního kovu. Martin Fuksa ovládl mistrovství republiky v rychlostní kanoistice a získal všech sedm titulů. V Račicích zvítězil na třech individuálních tratích, třikrát v deblkanoi s mladším bratrem Petrem i ve čtyřkanoi na pětistovce.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Fuksa si pro poslední zlato dojel v závodu deblkanoí na 200 metrů. "Cíl sedmi zlatých je splněn a to je to nejdůležitější. Jsem teď hodně unavený, protože závodů bylo opravdu hodně, a všechno ze mě spadlo. Ze začátku jsem si myslel, že by to mohlo být jednoduché, ale i když se to nezdá, je to fakt fyzicky dost náročné. Díky Péťovi, že mi pomohl ke čtyřem titulům," řekl Martin Fuksa.

Sedm zlatých medailí získal v roce 2010 také kajakář Jan Štěrba, který tehdy zvítězil na singlu a deblkajaku na tratích 1000, 500 a 200 metrů a na kilometru se čtyřkajakem.

Na světovém šampionátu pojede Fuksa individuální závody na kilometru a pětistovce, kterým v sezoně dosud vládl ve Světovém poháru i na mistrovství Evropy. Navíc bude bojovat o úspěch s bratrem Petrem v C2 na 500 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa dosáhl na domácím šampionátu na sedm zlatých medailí

Vedle Petra Fuksy a Dana Drahokoupila přibyla v Račicích do týmu pro MS kajakářka Sofie Kinclová, která bude v Montemoru startovat na pětistovce. Závodit na dvoustovce bude díky jasnému domácímu prvenství kajakář Filip Šváb.

"Závodníci, kteří měli nominaci již jistou díky předchozím výsledkům, potvrdili na mistrovství republiky svou vysokou výkonnost. Do světového šampionátu mají ještě měsíc času na trénink a doladění detailů. Doufám, že všem vydrží zdraví a bude se jim v přípravě dařit," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články