Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanoista Dvořák dojel na pětistovce v Szegedu třetí

Rychlostní kanoista Filip Dvořák získal bronzovou medaili na trati 500 metrů na jediném letošním Světovém poháru v Szegedu. V sobotu zůstal na olympijském kilometru čtvrtý, dnes už na neolympijské distanci stupně vítězů vybojoval. Doprovodil na ně vítězného Itala Carla Tacchiniho a Bulhara Angela Kodinova.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanoista Dvořák získal na pětistovce v Szegedu bronz

Dvaatřicetiletý Dvořák sbíral v minulosti úspěchy s deblovým parťákem Jaroslavem Radoněm. "Nevím přesně, kolikátá medaile ze Světového poháru to pro mě je, ale vím jistě, že je první ze singlové disciplíny," řekl olympijský finalista z Londýna 2012 i Ria 2016.

Medaile se podle něho nerodila úplně jednoduše. "Závod mi nesedl stoprocentně, bylo to takové upracované. Na druhou stranu jsem věděl na základě výsledků z minulého roku i konkurence, která se tu sešla, že bych na medaili měl dosáhnout. Vybojoval jsem ji a jsem rád, že to takhle dopadlo," dodal.

Dvaatřicetiletý Dvořák zastoupil zkušenějšího krajana Martina Fuksu, který stejně jako kajakář Josef Dostál do Maďarska nejel.

V nedělním programu v Szegedu jely vedle Dvořáka finále A i další české lodě a nejlépe si vedly páté kajakářky Štěpánka Sobíšková s Barborou Galádovou na sprinterské dvoustovce.

"Páté místo je úplně skvělé. Sice tu nebyly všechny holky, ale konkurence je pořád obrovská a pro nás je to hlavně velká zkušenost na další roky," řekla Galádová, věkem ještě juniorka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články