Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hořké "bramborové" finiše na MS juniorů podržel nad vodou stříbrný čtyřkajak žen

Páteční start mistrovství světa do 23 let v rychlostní kanoistice odpálila česká posádka čtyřkajaku stříbrem. Barbora Betlachová, Kateřina Zárubová, Štěpánka Sobíšková a Adéla Házová ovládly před třemi týdny na pětisetmetrové trati mistrovství Evropy, nyní nestačily v Plovdivu jen na soupeřky z Německa. Ostatní české posádky musely skousnout těsné milimetrové finiše.

Český stříbrný čtyřkajak žen na MS juniorů
zdroj: Kanoe.cz

"Celý závod jsme musely jet úplně na krev, což se v konci závodu dost projevilo. Dojížděly jsme hrozně tuhé, ale naštěstí jsme to vydržely a protly jsme cíl jako druhé, čemuž jsme ani nechtěly věřit," popsala pro svazový web Adéla Házová vyrovnaný závod. 

"S výsledkem jsme určitě spokojené, vylepšily jsme si výsledek z minulého roku. V této sestavě jsme si zajely osobní rekord a druhé místo bereme všemi deseti," dodala nadšeně Barbora Betlachová, kterou v Bulharsku čekají ještě další dvě disciplíny.

Ve třech disciplínách dojely další české lodě na úvod šampionátu na čtvrtém místě. V juniorské kategorii dělily čtyřkanoi Vít Příkopa, Ondřej Vísner, Marek Škrob, Martin Nováček od bronzových Poláků pouhé tři setiny sekundy. Na medaili těsně nedosáhli ani Vladimír Cerman s Jiřím Humhalem na deblkajaku.

O necelých 16 setin sekundy uteklo vítězné pódium i čtyřkajaku do 23 let ve složení Tomáš Sobíšek, Michal Kulich, Jakub Remuta, Jakub Brabec. První jmenovaný neuspěl ani v sobotním finále na 500 metrů. Za bronzovým Kanaďanem Ianem Gaudetem zaostal o 157 tisícin sekundy.

Šestá místa obsadili kanoista Adam Rudolf na kilometru, kajakářka Štěpánka Sobíšková na dvoustovce a deblkajak Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová v závodu na 500 metrů.

Zdroj
ČTK, kanoe.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články