Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Havel, Zavřel, Dostál a Špicar. Český čtyřkajak zná své složení

Daniel Havel, Jakub Zavřel, Josef Dostál a Jakub Špicar. Takové je složení českého čtyřkajaku, který na olympijské pětistovce zahájí sezonu na Světovém poháru v Poznani. Do čtyřkajaku se zatím nevešel Radek Šlouf, Dostálův nový parťák pro deblkajak.

Český čtyřkajak
zdroj: Facebook autor: Czech K4 Team

"Posádka vznikla z výsledku nominačního závodu, přičemž první tři závodníci už předtím potvrdili při testování individuálních křivek průběhu pádlování, že mají dobré předpoklady k tomu být oporami našeho čtyřkajaku," uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Posádka zkoušela, jaké pořadí závodníků v lodi bude nejvhodnější, a absolvovala první tréninky. Před SP v Poznani budou už společně trénovat jen jednou. "Do závodů už zbývá jen málo času a Pepa Dostál se připravuje také na individuální závod na kilometru. V Poznani pak přijde ostrý test," doplnil Hottmar.

Je pravděpodobné, že se na háčka vrátí Havel, který na této pozici seděl naposledy na Hrách v Riu 2016. Tehdy byl ještě olympijskou disciplínou kilometr. Za ním by měl usednout mistr Evropy z roku 2017 Zavřel. Dostál musí vzhledem ke své velké postavě sedět na třetí pozici, takže zadákem by měl být Špicar.

V dalších závodech se může složení posádky změnit. Určitě bude jiné při druhém SP v Duisburgu, protože Dostál tam nakonec chce jet na deblkajaku se Šloufem. Ve čtyřkajaku ho nahradí Lukáš Nepraš. Stále není jisté, v jakém složení bude čtyřkajak v srpnu na MS bojovat o olympiádu. "Variant dalšího vývoje je více," poznamenal Hottmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články