Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Fuksa přidal na MČR další zlato, Dostálovi v deblkajaku těsně uniklo

Oba mohli přidat na mistrovství republiky v rychlostní kanoistice v Račicích druhý titul, radoval se ale jen jeden z nich. Zatímco kanoista Martin Fuksa byl suverénní i na C2 s bratrem Petrem, kajakář Josef Dostál se musel společně s Radkem Šloufem sklonit ve finále na kilometrové trati před dvojicí Jakub Špicar a Daniel Havel.

Petr a Martin Fuksovi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Dramatický závod deblkajaků rozhodlo pouhých 54 tisícin sekundy, o které byla dříve v cíli loď s Havlem a Špicarem. Vítěz kilometru na K1 Dostál má v Račicích před sebou ještě tři starty.

"Ta loď už tam jede ve velkém výtuhu, už jede v podstatě na setrvačnost, takže na to jsem si věřil díky Pepově váze, že bychom na tom mohli být v této části trati líp, což se i ukázalo," uvedl spokojený Havel k souboji na pomyslné cílové pásce se soupeři.

Je nám líto, video expirovalo.
Bratři Fuksovi ovládli kanoistické MČR v kategorii C2, v deblkajaku triumfovali Špicar s Havlem

To Martin Fuksa může dál útočit na plný počet sedmi zlatých medailí. Ve čtvrtek vyhrál individuální kilometr, v pátek na této trati sourozenecká deblkanoe předčila stříbrné Tomáše Jandu s Jakubem Březinou bezmála o čtyři sekundy.

"Popravdě jsem chtěl začít finišovat trochu dřív, ale 'Máťa' mi řekl, ať jedu dlouhej, a ke konci mi řekl, ať trochu zrychlím. Tak jsme to zrychlili, abychom se vyšťavili a ukázali, že na to máme. Dojeli jsme to tak, aby to nevypadalo, že se flákáme," řekl s úsměvem Petr Fuksa k bratrské strategii.

Do neděle Fuksu čekají ještě závody v C1 na 500 a 200 metrů, další dvě tratě s bratrem na deblu a společně usednou i do čtyřkanoe.

Mistrovství ČR v rychlostní kanoistice v Račicích (Litoměřicko):

Muži: 1000 m: K2: 1. Havel, Špicar 3:11,786, 2. Šlouf, Dostál (všichni Dukla Praha) -0,054.
C2: 1. M. Fuksa, P. Fuksa (Dukla Praha) 3:42,418.

Ženy: 500 m: K2: 1. Sobíšková, Galádová (Dukla Praha/Sparta Praha) 1:47,378.
C2: 1. Ježová, Řáhová (Dukla Praha) 2:11,051.
C4: 1. Jandová, Malíková, Řáhová, Krausová (Dukla Praha/Hradec Králové) 2:08,218.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články