Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Fuksa postoupil v Mnichově přímo do finále na kilometru i pětistovce

Martin Fuksa úspěšně vstoupil do mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Mnichově. Český kanoista vyhrál svou rozjížďku na trati 500 metrů, na kilometru byl druhý a v obou případech postoupil přímo do finále. Do bojů o medaile se z rozjížďky kvalifikovala i kajakářka Adéla Házová, která byla na kilometru třetí. Přes semifinále postoupili na pětistovce kajakář Jakub Zavřel a ženský deblkajak Eliška Betlachová, Házová na kilometru.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa postoupil na dvou tratích přímo do finále ME

"Mým cílem bylo dnes postoupit na obou tratích přímo do finále, což se mi podařilo," pochvaloval si Fuksa, který na nedávném mistrovství světa v Halifaxu získal dva bronzy. "

Pokaždé chci vyhrát a vždy je cílem zlatá medaile. Dám do toho vše a uvidíme," dodal devětadvacetiletý kanoista, kterého na kilometru porazil Rumun Catalin Chirila. Postup do finále ale Fuksa bezpečně kontroloval.

Do semifinále postoupili kajakářka Anežka Paloudová (500 metrů), na deblkajaku Eliška Betlachová a Házová (1000 metrů), Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová (500 metrů), Michal Kulich, Jakub Remuta (500 metrů) a deblkanoe Antonín Hrabal, Jiří Zalubil (500 metrů). Kajakář Ondřej Mašek byl v rozjížďce na kilometru osmý a ME pro něj již skončilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články