Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Fuksa má před startem domácího šampionátu jasno. Chci sedm zlatých, říká odhodlaně

Hned do sedmi disciplín by měl zasáhnout Martin Fuksa na blížícím se republikovém šampionátu v rychlostní kanoistice v Račicích. S mladším bratrem Petrem se ukáže i v deblkanoi, společně chtějí získat nominaci na srpnové mistrovství světa v portugalském Montemor-o-Velho.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Vůbec poprvé pojedu na mistrovství ČR všechny kanoistické disciplíny, co program umožňuje. A na rovinu říkám, že ze sedmi závodů chci sedm zlatých," uvedl Martin Fuksa sebevědomě.

V kategorii C1 bude světový a evropský šampion v Račicích těžko hledat konkurenci. Na nejvyšší stupínek se chce probojovat i s bratrem, s kterým už loni startovali společně ve Světovém poháru. V Montemor-o-Velho obsadili páté místo v závodu na 500 metrů.

"V Česku už nám to společně cinklo a oba uděláme všechno pro to, aby se to povedlo i na mezinárodních závodech. A ne jednou!" řekl pětadvacetiletý Fuksa.

"S Martinem se mi jezdí výborně. Když víte, že lepšího parťáka do lodi nenajdete nikde na světě, je to skvělý pocit a dodává to sebevědomí," uvedl o pět let mladší Petr Fuksa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články