Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fuksa je na ME ve finále kilometru i poloviční trati

Martin Fuksa si zatím na mistrovství Evropy počíná suverénně. Své rozjížďky na 1000 i 500 metrů jasně vyhrál a na obou distancích postoupil rovnou do víkendových finále. Do finále pětistovky v Poznani díky vítězství v rozjížďce přímo prošel i kajakář Jakub Zavřel, který tak má šanci navázat na evropský titul z roku 2017 a vítězství z nedávného závodu Světového poháru na Sibiři. Víkendové přímé přenosy z ME odvysílá web ctsport.cz.

Vítězný Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Osminásobný mistr Evropy Fuksa byl na kilometru o více než tři a půl sekundy rychlejší než Ital Carlo Tacchini. Na pětistovce projel cílem o sekundu a půl před Maksimem Piatrouem z Běloruska. Na kratší trati může získat už sedmé evropské zlato.

Fuksa je jediným z českých olympioniků, který se účastní kontinentálního šampionátu v rychlostní kanoistice. Jeho bratr Petr se chystá na ME do 23 let, takže na deblkánoi místo bratrské dvojice jeli kilometr Tomáš Janda a Jakub Březina. V rozjížďce skončili čtvrtí a o finálovou účast budou usilovat v pátečním semifinále.

Náhradníky nasadilo Česko také do závodu deblkajaků na olympijském kilometru, protože Josef Dostál a Radek Šlouf jsou na vysokohorském soustředění v Livignu. Mladíci Josef Záhora a Jakub Stejskal obsadili v rozjížďce šestou příčku a podobně jako deblkánoi je čeká v pátek semifinále.

Semifinále nabídne další šanci kajakářce Anežce Paloudové, která v rozjížďce pětistovky skončila čtvrtá, přičemž přímo postupovala jen vítězka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články