Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fuksa do Szegedu nepojede a ukončil sezonu. Už se zaměřím na příští rok, řekl

Fanoušci kanoisty Martiny Fuksy už svého oblíbence letos závodit neuvidí. Mistr světa a Evropy se rozhodl předčasně ukončit sezonu a nepojede tak ani na Světový pohár do maďarského Szegedu, který zůstává jako jediný velký mezinárodní podnik v sezoně poznamenané koronavirem naplánovaný na konec září. Společně s bratrem Petrem se bude Fuksa připravovat na příští rok, kdy by se měla konat odložená olympiáda v Tokiu.

Vítězný Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V Szegedu tak nebude ani jeden z nejlepších českých reprezentantů v rychlostní kanoistice. Kajakář Josef Dostál už před mistrovstvím republiky ohlásil, že jde o jeho poslední letošní závod, pak mu navíc byla diagnostikována borelióza. Fuksa si na začátku srpna v Račicích pověsil na krk sedm zlatých medailí a následně si dopřál volno, které 20. srpna završila svatba s partnerkou Annou.

Mezitím se rozhodl, že už znovu letos formu ladit nebude. "Ještě před svatbou přišlo rozhodnutí, že se ruší říjnové mistrovství Evropy, které pro mě bylo největším lákadlem. Brácha odpískal sezonu jako první s tím, že se za měsíc do Světového poháru nedokáže dostat do dobré formy. A já pak taky řekl, že se na to vykašleme a připravíme se na příští rok," uvedl.

Sedmadvacetiletý kanoista věří, že se od 23. do 27. září v Szegedu závodit bude, ale zatím pořád není jasný program SP. "A kdybych začal trénovat a třeba za tři týdny mi řekli, že závody nebudou, byl bych naštvaný. Navíc jsem měl delší volno, trvalo by mi chvíli, než bych se do toho zase dostal. A bůhví, jak bych tam dopadl," přemítal Fuksa.

Místo návratu k tréninku ho čeká svatební cesta. "Měla být původně v jiné destinaci, ale tam teď není možné letět. Tak plánujeme klasiku, vybíráme apartmán v Chorvatsku, abychom nebyli v hotelu s mnoha lidmi. Pojedeme tam autem. Pak budeme ještě brouzdat po Česku, máme místa, která bychom chtěli vidět," plánoval Fuksa.

Do plné přípravy se vrhne na začátku října. Věří, že by mu delší volno mohlo prospět. "Měl jsem ho i v roce 2016, kdy jsem byl na podzim tři měsíce v přijímači. Ten další rok pak byl super, měl jsem hodně energie. Třeba to bude něco podobného. Odpočinu si a pak super natrénujeme. Doufám, že to v příští sezoně budeme moct prodat, nejlépe na olympijských hrách," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články