Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Frčelo mi to, jsem spoko, hlásí Dostál z Japonska i s vypůjčenou lodí

Start aklimatizačního kempu kajakáře Josefa Dostála před olympijskými hrami v Tokiu provází lehčí potíže s vybavením. Jeho loď totiž do Japonska stále nedorazila, takže s parťákem Radkem Šloufem trénují na vypůjčených. Trojnásobný olympijský medailista si navzdory peripetiím pochvaluje rostoucí formu.

Do olympijských závodů, které pro Dostála začnou 2. srpna, se kajakáři připravují v Susaki. Bydlí v loděnici přímo u areálu.

"Jsme v krásném komplexu v malé vesničce, kde nás každý den testují a hlídají, abychom nikam nechodili. Jsou tu přísná covidová opatření, a abychom nezdrhli za plot, tak nás hlídá asi 20 Japonců, takže běhání okolo baráku je fakt pecka," vyprávěl Dostál.

Na vodě se mu líbí o něco víc než v zázemí sešněrovaném pravidly. "Sice nám na první trénink nedorazila pádla a povím vám, že jsem z toho byl sakra nervózní, ale teď je to už v pořádku. Naštěstí můžeme jezdit na japonských lodích, protože ty naše, poslané v květnu, ještě nedorazily. Japonská loď je trošku jiná, ale aspoň se do ní vejdu," řekl dvoumetrový kajakář.

Obě závodní lodě poslali Dostál se Šloufem už začátkem května do Portugalska, odkud je stejně jako soupeřům lodí převážejí do Japonska. Přesun zásadního vybavení nabral zpoždění.

"V úterý večer už by snad měla doletět i moje vosička (loď)," doufal Dostál, který bude jednou z největších českých medailových nadějí.

Postup přípravy mu dělá radost. "Dnešní trénink byly dva rozložené kiláky, při kterých jsme krásně zmokli, ale frčelo mi to parádně, tak jsem celkově spoko," dodal mistr světa na olympijském kilometru z roku 2014.

Ve sbírce úspěchů mu už chybí jen olympijské zlato, na což chce v Tokiu útočit. Rád by se prosadil i na deblu se Šloufem, s nímž se připravuje pod vedením Karla Leštiny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články