Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dostál vzal do deblkajaku Zavřela a cíle nemají malé

Josef Dostál stále myslí hodně vysoko. Až se budou příští rok v Paříži konat olympijské hry, chtěl by na nich zkušený závodník bojovat hned o dva cenné kovy. Kromě kajaku jednotlivců má v plánu opět závodit i v deblkajaku. Místo Radka Šloufa, se kterým získal bronz v Tokiu, ale vzal do týmu Jakuba Zavřela.

Je nám líto, video expirovalo.
Dostál si našel do deblkajaku nového parťáka

Po bronzu v Tokiu loňská sezona deblkajaku Dostál–Šlouf nevyšla, a tak se dvojice rozdělila. Pětinásobný mistr světa na singlu se proto na podzim domluvil s Jakubem Zavřelem.

"Kuba je bezvadný kluk, vysoký, těžký, takže když si do lodi sedneme, tak ji zasedneme," popsal v nadsázce Dostál.

Společně v lodi však zatím příliš času nestrávili. Každý se totiž připravuje v jiném oddíle, a tak před závodní premiérou absolvovali dohromady jen pár tréninkových kempů. I tak jim to ladilo.

"Čím rychleji jedeme, tím se jede líp, ono v těch pomalejších tempech vždy nechytneme souhru, jak by měla být, ale jak na tom víc jezdíme, tak se to lepší," řekl Zavřel.

Nově složená posádka na nominačních závodech pořádně prohnala loni čtvrté z mistrovství světa Daniela Havla s Jakubem Špicarem a prohrála s nimi o pouhých 28 setin sekundy.

"Doteď jsme tady debla vyhrávali o kus. Teď aspoň neusneme na vavřínech a budeme se muset víc snažit," uvedl Špicar.

Mezinárodní debut prožije nový deblkajak v květnu na světovém poháru v Segedu. Vzdálenějším cílem je mistrovství světa, odkud vede cesta na olympijské hry.

"Nejsem žádný začátečník, takže si věřím, že dokážu s Pepou jet tak, aby nám to oběma dávalo smysl a abych mu to nekazil," dodal s odhodláním Zavřel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články